Veći vrtić za više dece

Jedna jako lepa vijest za si judi Leprinca, za se sadašnje i buduće mame i tate, za si sadašnji i budući vrtićari: Leprinac dobija novi dečji vrtić!

Šoldi su osigurani z europskega fonda i to ni manje ni više nego 5.435.717,05 kun, odnosno skoro 5 i pol miljoni. Projekt je pisal Grad Opatija i to pod natječaj „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga na ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“. Kako je Grad Opatija provoditelj projekta, oni će i sufinancirat dio radovi u sklopu ovega projekta. Obzirom da su šoldi sada osigurani, si čekamo da se počne ča i delat, a po plane radovi bi trebali krenut krajen sedmega meseca ovo leto. Novi, veći i lepči vrtić svoja vrata dečine bi trebal opret do manje od dve leta – početkon 2021. Delat će se na postojećoj zgrade vrtića. Zgrada će bit proširena, nadozidana, a uredit će se prizemlje i kat va ken će bit dnevni boravak, sanitarni čvor, garderobe, a uredit će se i okoliš, odnosno igralište oko školi i vrtića.

Bitno je za reć kako će se kapacitetet dečjega vrtića poduplat, pa tako je sada va leprinačken vrtiće 27 dece, a pokle ča se obnovi i nadogradi moć će primit 50-ak vrtićari!